Kaj smo se naučile

Med praktičnim izobraževanjem smo se naučile, da so španske sladice bolj sladke, za izdelavo uporabljajo več masla kot mi, zelo velik poudarek pa je na dekoraciji in uporabljajo veliko različnih, pisanih barv. Same smo se preizkusile v peki različnih vrst biskvitov: korenčkov, red velvet, oreo biskvit, čokoladni in vanilijev biskvit, ki ju pripravljajo na drugačen način kot jih pripravljamo mi (za rahlost biskvita dodajajo jogurt). Preizkusile smo se v pripravi tipičnih španskih slaščic - empanad z različnimi nadevi, slanih sirovih palčk, različnih mafinov in v dekoriranju prazničnih sladic.V velikonočnem času, ki smo ga preživele v Španiji nismo zasledile nobenih posebnih sladic razen pletenic s pirhi. Za polnila tort uporabljajo maslene kreme z dodatkom kremnega sira. Princes krofe polnijo samo s sladko smetano in čokoladno smetano. Francoske rogljičke polnijo tudi s šunko in sirom, male rogljičke pa ocvrejo v fritezi. Izdelovale smo tudi male sendviče iz brioš peciva, ki jih polnijo z lososom, tuninim nadevom, pršutom ...

Med prostim časom smo spoznavale način življenja v Španiji - siesta, okusile smo tradicionalno špansko jed paella (tradicionalna rižota je s piščančjim in zajčjim mesom). Ogledale smo si živalski vrt, živali imajo več prostora za gibanje in večjo prostost. Obiskale smo tudi Oceanografski muzej in muzej keramike. Ogledale smo si mestno katedralo in obiskale predstavo flamenka. Ugotovile smo, da zelo malo prebivalcev Španije govori tuji jezik angleščino in se tudi zelo težko prilagajajo na druge jezike.

Komentarji

Priljubljene objave